Hur gulliga och mysiga katter än är så har de en baksida. Ja, de har behov att uträtta och så är det med det. Men vet du vad? Nu erbjuder vi på Scandbio ett miljövänligt och helt naturligt kattströ som dessutom gör mankemanget kring kattlådan både fräschare och renare – och som ger lådan en lätt doft av gran.

Kattpelletsen tillverkas av kutterspån från skandinaviska skogar. Resultatet blir ett naturligt strömaterial till kattlådan, helt utan tillsatser och kemikalier. Träpelletsen absorberar kattens urin och drar åt sig fukten. Lukten neutraliseras på ett bra sätt av pelletsen, och blir till en frisk doft av trä.

– Vår pellets är lagom stor för katten att gå på och ger ett mjukt underlag i kattlådan. Träpelletsen har helt unika egenskaper och är ett naturligt alternativ till den traditionella kattsanden, berättar Tone Johnsen på Scandbio.

Kattenkät

Inför lanseringen har en panel med tvåhundra egensinniga katter sagt sitt. Och resultatet? Ja, det var ömsom mysigt spinn ömsom ilsket »wschh« från testdeltagarna. Hos merparten av katterna så togs Scandbio kattpellets väl emot, och produkten uppskattades av hussar och mattar.

– Att det är ett helt naturligt strömaterial som både luktar fräscht och ger renare avfall lyftes fram som särskilt positivt. Det blir också minimalt med damm och inget material som fastnar i pälsen eller hamnar på golvet.

Kattpellets är inte bara hygieniskt och bekvämt för dig att hålla rent utan också ett skonsamt alternativ för din katts ömtåliga tassar.

– Undersökningen visar att det behövs lite tålamod och tid att vänja katten vid skiftet, men att det sedan blir både fräschare och lättare att hålla kattlådan ren jämfört med andra strö. »Kämpigt men så värt det!«, som en deltagare uttrycker det.

För att vänja katten vid ett nytt strömaterial så är tipset helt enkelt att du börjar med att blanda i en eller ett par nävar pellets i det som katten är van vid idag och sedan ökar mängden successivt.

– Använd pellets kan slängas i trädgårdskomposten eller som brännbart avfall. Vi rekommenderar dock att du kollar vad som gäller för avfall i din kommun.

 

Så här vänjer du din katt vid kattpellets


Börja med att lägga en eller ett par nävar kattpellets i låda, och öka mängden successivt. Efter ett tag har katten vant sig och du kan använda enbart kattpellets. Ha tålamod, och låt katten vänja sig allteftersom.

 

Dubbelt upp

I våra tester och vid användning av kattpellets har det visat sig att en klassisk, helt vanlig kattlåda är att föredra. Men det finns också kattlådor med dubbla bottnar, och om du har tillgång till en sådan sedan tidigare kan du självklart använda den. Om du använder en kattlåda med dubbla bottnar så gör du såhär:

1. Lägg ett par nävar kattpellets i lådans undre botten.

2. Häll ett jämnt lager, ungefär två centimeter, kattpellets i den övre botten.

3. Ta bort avföring och det spån som fallit ned till lådans undre botten dagligen.

4. Byt all pellets och rengör hela lådan noggrant en gång per vecka.

 

Tips!

Kattpellets kan även användas som underlag i burar till kaniner och andra smådjur.

Handla scandbio kattpellets online

Köp kattpellets i vår webbshopp