Det är en ljum försommardag, och när vi närmar oss Färingsö, ett par mil öster om Stockholm, lättar molntäcket och solen spricker försiktigt igenom. Här bor Malin Hellstedt, och på plats idag är också Anna Engström. Tillsammans utgör de podcast-duon bakom Vilket hästjobb. Till vardags arbetar de med hästar på varsitt håll och på olika sätt men med ett par saker gemensamt; podcasten, reklamhästen Vinnie och en stor kärlek till våra fyrfota vänner.

Vi tar det från början. Anna Engström kommer från travsporten, och har sysslat med avel, inkörning och tävlingsbiten. Hon på en gård utanför Eskilstuna, och blev 2018 första kvinna att köra startbilen på Elitloppet. Idag är hennes huvudsyssla att träna reklamhästen Vinnie, som för många är känd som en modig liten häst med stora drömmar i ATG:s reklamfilmer.
Malin Hellstedt är hästkonstnär och tränare, och ja, något av en allkonstnär när det kommer till hästar.
– Jag jobbar med att träna hästar och ryttare i klassisk dressyr. Jag utbildar också showhästar och filmhästar – till exempel så bodde jag och ett par av mina hästar inne på Orionteatern under en period för ett par år sedan. Jag gör lite annorlunda saker, helt enkelt; saker som de flesta kanske tänker att man inte kan lära en häst.

Malin tränar också Vinnie, vilket är en av två gemensamma uppdrag tillsammans med Anna. Den andra är podden Vilket hästjobb.
– Den annorlunda hästpodden, beskriver de.
Temat i podden är brett men tydligt: den handlar om hästar. På olika sätt, och ofta med fokus på dem som vanligtvis inte kommer till tals när det handlar om hästsport.
– Vi försöker hitta människor som har en spännande hästanknytning och som kan berätta sina historier eller annorlunda sporter som de håller på med, säger Anna, och Malin flikar in:
– Ofta har vi gäster som kommer till oss och pratar om sin unika sport, och så tipsar de om en annan – också helt unik sport – som vi inte hade en aning om.
– Jag kan fascineras av att det finns så många ämnen och frågor kring hästar som ingen annan har pratat om tidigare, menar Anna. Duon har olika bakgrund och erfarenheter men de kompletterar varandra väl, berättar de.
– Vi har samma värderingar när det gäller hästar, och det är väldigt viktigt att hästarna tycker att jobbet är roligt, och att de utvecklas som individer. Att de är stolta och tycker om sitt jobb, då tycker jag att jag har lyckats bra, säger Malin. Anna instämmer:
– Man häpnas av hur extremt intelligenta djuren är, och det är väldigt roligt att se dem utvecklas hela tiden och med varje liten ny sak man lär dem.

– Vi kompletterar varandra väl, menar Malin. Och vi är båda väldigt måna om att ha en bra stallmiljö. Jag tycker det är viktigt att det är ljust och fräscht och att det luktar gott.
– Och dammfritt! Att det bra luft och lukt är nästan A och O, för både människor och djur, instämmer Anna.
– Det är den gemensamma nämnaren för alla som vi har träffat i podden. Kärleken till hästar. Att de ska må bra. Jag tycker alla våra gäster har haft en väldigt stor respekt för våra fyrfota vänner, avslutar Malin. Kaffet är klart, idéerna läggs på bordet och nästa veckas avsnitt av Vilket hästjobb börjar ta form. Vilket hästjobb görs i samarbete med Scandbio Stallpellets. Lyssna på podden här.

En mjuk och lättmockad Stallpellets

Scandbio stallpellets är mjuk och lättmockad. Den dammar betydligt mindre än många andra strömedel och är en 100 % naturlig produkt som lämpar sig perfekt till boxar för hästar och andra djur. Den tillverkas av torrt kutterspån från gran som mals ner utan att några onaturliga ämnen tillsätts.

Vad kostar Scandbio Stallpellets?
En pall med 60 säckar kostar från 2142 kr. 

Hur mycket Stallpellets går det åt?
En pall med Scandbio Stallpellets räcker till en hästbox för ett helt år.

Vart kan jag köpa Scandbio Stallpellets?
Scandbio Stallpellets går att beställa, via en återförsäljare, i vår webbshop

Handla Scandbio Stallpellets online

Köp stallpellets

Du kan även kontakta vår kundtjänst.