1. Från grunden

För mig är grunden i all ridning att man får med sig hästen på ett bra sätt och att den är avspänd. En avspänd häst är påverkbar och mottaglig för träning.

 

2. Rimliga krav

Det är viktigt att hästen vet vad man vill få ut av den. Begär inte mer av hästen än vad den klarar.

 

En häst trivs bäst om träningen är varierad

3. Korta moment

Gränsen mellan att bygga upp och bryta ner är hårfin. Därför tycker jag att det är bättre att låta hästen skritta och pusta ut lite för ofta än för sällan. Korta och intensiva moment med vila emellan är bättre än långa, sammanhängande moment.

4. En vanlig vecka

En häst trivs bäst om träningen är varierad och allsidig. När jag tränar hopphästar kör jag max två dagar med renodlade hoppass. Sen trimmar jag på bana två av dagarna och rider ut i skogen två dagar. En dag ägnas åt vila.

 

Som tränare och hästutbildare har Emelie von Essen lång erfarenhet av att framgångsrikt ta fram och utbilda tävlingshästar i hoppning. Se filmen hur Emilie har förbättrat stallmiljön med hjälp av stallpellets.

5. Vila rätt

En häst som har kört ett hårt pass kan ibland behöva två dagars paus. Ha tålamod! Vila eller rid i skogen och börja sedan om med träningen igen.

 

6. Utan häst

Styrka, kondition och balans är alltid en fördel att träna upp som ryttare. Ju bättre kroppskontroll du har, desto bättre blir hästträningen, i synnerhet om du rider flera olika hästar.

@scandbiostallpellets

Håll dig uppdaterad på Facebook och Instagram med nyheter och inspirerande reportage.

Följ oss på Instagram

Handla Scandbio Stallpellets online

köp stallpellets

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.