Mikaela Alderin Danielsson driver Alderin Dressage, som jobbar med att utbilda, träna och sälja hästar. Med många minnesvärda stunder i karriären, är de mest oförglömliga kontakten mellan henne själv och hästen. I denna intervju svarar Mikaela på frågor om dåtid, nutid och framtid.


Vad för egenskaper anser du att du har som är viktiga inom ridsporten?
Som ryttare måste man alltid ha en stor dos av ödmjukhet. Man måste vara ödmjuk både mot hästen och sig själv. När man jobbar med ett djur måste man också ha tålamod – låta saker ta tid.

Under din framgångsrika karriär, hur har du lärt dig att hantera svåra perioder?

Man blir bättre på att hantera svåra situationer med åldern och ju mer erfarenhet man samlar på sig. Något som stämmer väldigt väl är att motgångar bygger framgångar. Man ska inte ge upp utan rätt som det är vänder det. Har man motgångar får man ändra system, testa ett annat sätt, rannsaka och hitta en annan lösning. Man ska inte ge upp!Genom dina år inom ridsporten, vad är extra minnesvärt när du tittar tillbaka i backspegeln?

Jag har så många minnen. Men ett utav de mest minnesvärda måste vara när jag red hästen Emma. Jag red henne i Falsterbo Horse Show när hon var sex år och vi placerades väldigt högt upp i finalen. Tack vare den placeringen gick hon vidare till unghäst-VM i Tyskland några veckor efter. Både den ritten och prisutdelningen är väldigt minnesvärda för mig. Men jag har minnesvärda ritter med nästan alla hästar och det behöver inte vara från en stor tävling, utan det kan vara minnen av att det mesta klaffar och hästen är ett med dig.

Känner du ibland att du hellre hade satsat på ett annat yrke och varför?
Det är klart att när något går dåligt, eller man rider i -20 grader så kan man få en snabb tanke att man skulle satsat på något annat. Jag tror de flesta ryttarna får den tanken emellanåt. Men jag har definitivt mitt drömyrke, alla dagar i veckan!

Om vi ser till Falsterbo, vad tänker du inför årets upplaga?

I år har vi tre hästar som kvalat in. De har varit med i Falsterbo Horse Show innan och vi hade som mål för alla tre att de skulle kvala in även i år. Alla tre är väldigt fina hästar och har mycket kapacitet. De är väl förberedda för sina uppgifter och vi ser fram emot årets Falsterbo.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig?

Jag tävlar inom dressyr i Grand Prix idag och ett stort mål jag har är att börja tävla internationellt i Grand Prix. Jag har ridit hästen Let’s Go sen han var fem år och idag är han 14 år. Tyvärr räcker han inte till ända till internationell Grand Prix. Några utav våra yngre hästar har otroligt mycket kapacitet och jag siktar på att tävla med någon av dem. Det är väldigt många faktorer som spelar in, så jag kan inte säga exakt när, men inom några år hoppas jag på internationell Grand Prix.

@scandbiostallpellets

Håll dig uppdaterad på Facebook och Instagram med nyheter och inspirerande reportage.

Följ oss på Instagram

Handla Scandbio Stallpellets online

Handla online

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.