Varför blev hästar ett yrke för dig?

– Det har alltid varit ett mål och en dröm. Jag är född i en hästfamilj och för mig fanns det egentligen inget alternativ.

Varför har du lyckats?
– Till stor del beror det nog på att jag brinner för hästar. Du kan komma en bit på vägen om håller på med hästar för att vinna tävlingar, men om du inte har passionen når du sällan hela vägen. Sen är jag väldigt envis och känner mig aldrig färdig. Det finns alltid detaljer att utveckla. Vilka förebilder har du haft i hästvärlden?
– Jag har jobbat hos både Peter Eriksson och Rolf-Göran Bengtsson, vilket har varit väldigt lärorikt. De är otroligt proffsiga och där lärde jag mig att man måste ge hästen tid och att man måste hantera olika hästar på olika sätt.

Hur håller du dig motiverad under perioder när vardagen känns grå?
– Jag känner sällan så. Men en sak som hjälper i vardagen är att ställa upp små delmål med varje häst. När du har uppfyllt ett kan du gå vidare till nästa, istället för att ha för stora mål. Och som ryttare är du aldrig färdigutvecklad. Ju mer du lär dig, desto fler dörrar öppnas det framför dig.

Ditt bästa tips för ungdomar som vill bli duktiga inom ridsport?

– Jobba hårt och var målmedveten. Försök jobba nära ett proffs och ha en bra förebild som du kan lära dig av. Det kommer man väldigt långt på. En annan sak är att försöka ta motgångar som lärdomar. 


Vad är du mest stolt över i din yrkeskarriär?
– Varje gång en proffsryttare köper en häst av oss och tävlar med den i stora tävlingar. Det känns alltid som en fjäder i hatten!

Som tränare och hästutbildare har Emilie von Essen lång erfarenhet av att framgångsrikt ta fram och utbilda tävlingshästar i hoppning. Se filmen hur Emilie har förbättrat stallmiljön med hjälp av stallpellets.

@scandbiostallpellets

Håll dig uppdaterad på Facebook och Instagram med nyheter och inspirerande reportage.

Följ oss på Instagram

Handla Scandbio Stallpellets online

Handla online

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.