Stallpellets är ett 100 % förnybart strömaterial framtaget för att användas som underlag för hästar. Men det finns fler användningsområden än i stallet. Till kattlådan, till exempel. Ja, här blir det ett miljövänligt och mycket prisvärt alternativ till konventionell kattsand.

Våra husdjur behöver kärlek; och de behöver underhåll. Ett sätt att visa lite extra omsorg om din katt – och samtidigt göra gott för miljön – är att välja stallpellets som strömaterial i kattlådan. Stallpellets är ett 100 % förnybart strömaterial som tillverkas av kutterspån från mestadels gran. Det ger ett mjukt och naturligt underlag i kattlådan, och är enkelt att hålla rent och minskar doften. Du kan också använda stallpellets som underlag i kaninburen och till andra smådjur.

Så här använder du Scandbio stallpellets till kattlådan

Täck kattlådans botten med ett cirka 4 cm tjockt och jämnt lager med stallpellets.

Vattna INTE pelletsen. Kattkisset sugs upp av pelletsen och faller sedan isär. Spånet faller ner till botten och håller sig torrt.

Till en normalstor kattlåda rekommenderas tömning av bajs en gång per dag och byte av stallpellets en gång per vecka.

Fördelar med Scandbio stallpellets som kattströ

Sparar tid och pengar

Stallpellets gör det enkelt och smidigt för dig att underhålla kattlådan. Åtgången är heller inte särskilt stor och en påse stallpellets räcker länge, vilket gör stallpellets till ett mycket prisvärt alternativ. En säck kostar från 45 kronor och du kan handla stallpellets till katt via våra återförsäljare.

Miljövänligt

Scandbio stallpellets är 100% förnybart och innehåller inga onaturliga tillsatser. Det gör att du kan tömma pelletsen direkt i komposten.

Mjukt underlag

Stallpellets ger ett mjukt underlag för katten att stå på, och är skonsamt för deras tassar.

Du kan handla Stallpellets styckvis hos våra återförsäljare

Hitta återförsäljare av stallpellets