På en vacker 1800-talsgård, bland böljande ängar och med skogen runt knuten, bor William och Annie Bergman med sina tre barn. Ett tjugotal höns och tre katter ingår också i familjen, som tillsammans med de livfulla barnen fyller gården med rörelse och en omisskännligt varm stämning.

Det var för ett par år sedan som familjen började längta ut på landet. Anledningarna var flera, men lugnet, naturen och möjligheten att ha höns vägde särskilt tungt.

– Där vi bodde tidigare hade vi fem höns i trädgården, mitt i vårt villaområde. Det funkade bra men vi ville ha fler och vi ville utveckla vårt intresse. Nu har vi drygt tjugo hönor av olika slag, och vi trivs verkligen med livet på landet, säger Annie.

I hönshuset använder familjen stallpellets, vilket passar särskilt bra just för höns. Det ger enkel hantering samtidigt som det inte dammar. Som bonus blir det dessutom fin och näringsrik jord som kan användas i trädgården under odlingssäsongen.

– När vi flyttade hit ville vi se till att ha en pålitlig och lätthanterlig värmekälla och valet föll snart på pellets. Det passar både huset, oss, vår livsstil och vår syn på miljön bra, menar William. Sedan blev det ett enkelt val att börja med stallpellets till hönsen, och på den vägen är det. Nu använder vi det till vår minsta katt också.

Handla Scandbio Stallpellets

Handla stallpellets i webbshoppen

Du kan även kontakta vår kundtjänst.