Du upptäcker att du är en person som slutar diska mitt i disken, tar ditt Ikea-bestickställ och går rakt ut i naturen och lagar mat – och du kan aldrig ana vad som händer sen.

Den här texten handlar om den 100% förnybara energikällan Scandbio värmepellets. Du kan använda den till att värma upp ditt hus, för all del. Men allra mest vill vi påminna om att det här kan bli din väg ut ur vardagen, ut i det fria; för värmepellets kan göra dig till en person som en helt vanlig dag går rakt ut i naturen och lagar mat över öppen eld.

Är du en person som går rakt ut i naturen och lagar mat över öppen eld? Eller vill du vara det? Det är inte så stor skillnad, faktiskt. Men det kan vara Scandbio värmepellets som får dig att ta steget. Sen kan du förstås bara fortsätta med ditt liv som om inget har hänt, för det är säkert mycket med allt. För mycket. Så många som vill något. Alla vill något. Tvätten blir mer och mer. Alla vill något. Disken växer. Alla vill något. Men du kan låta disken stå. Du behöver inte packa upp träningsväskan. Du behöver inte, fastän du vet att handduken kommer lukta illa. Du behöver inte gå på födelsedagsmiddagen som du egentligen inte vill gå på för alla som alltid är där är egentligen ganska tråkiga. De är inte som du. De är färdiga. De är inte såna som tar med sig ett bestickställ ut i skogen och lagar mat över öppen eld. Inte som du.

Du vet att du när som helst kan blir en sån person. En som slutar diska mitt i disken, och som tar sitt Ikea ORDNING diskställ och går rakt ut i naturen och steker en omelett. Som äter den med en pinne som du har täljt till en gaffel och kryddar den med färska granskott. Och som bara tar in naturen runtomkring dig.

Du vet att du är den personen, va? En som slutar diska mitt i disken, fast det är torsdag eller lördag eller tisdag – vilken dag som helst. Du kan strunta i det, du vet det va? Du kan sluta diska, du kan kliva över träningsväskan, du kan hälla tillbaka besticken ned i diskhon. Med ett plums! Du kan ta ditt Ikea ORDNING bestickställ, fylla det med Scandbio värmepellets, lägga det i en Ica-kasse, ta med ägg och annat som du kan laga en spontan omelett av, en sån där som man bara »svänger ihop av det man har hemma«, och gå ut i skogen. Fastän det är vilken dag som helst. Du vet vad livet innebär. YOLO. Du vet vad lifestyle är. För riktig lifestyle luktar gran och nystekt omelett. Du vet det. Du vet att mycket mer lifestyle än så här, det blir det inte.

Och sen sitter du på en stubbe resten av dagen och lyssnar på egentligen ingenting, men tänker på instagram och att du kanske borde berätta att du är i skogen; att du lagar mat i skogen? Att du är den personen nu. Att någon kanske undrar? Du hör motorvägens sus men låtsas att det är vinden. Du tänker på din farfar, och på hur det doftade om somrarna förr, hur gott ett äpple smakar om det har legat i en varm ryggsäck en hel dag. Du är en sån person. En som värdesätter de enkla sakerna i livet.

Eller så fortsätter du diska. Du diskar klart. Häller inte tillbaka besticken. Du diskar klart, men du vet att du är en person som när som helst kan ta sitt Ikea ORDNING bestickställ, fylla det med värmepellets och gå rakt ut i skogen och steka en omelett över öppen eld. Du är den personen.

Du diskar klart. Och du vet ett och annat om det 100% förnyelsebara biobränslet Scandbio värmepellets.

Så här gör du omelett:

Knäck ett par ägg i en skål, och vispa till en jämn smet.

 

Hacka lök och grönsaker och stek tills de har fått fin färg.

Häll äggsmeten jämnt över stekpannan.

Rör försiktigt i smeten, tills den är fast men krämig.

Vik omeletten på mitten, eller stjälp över den direkt på en tallrik.

Servera med lax, ost, skinka, grönsaker, ja, vad du vill. Toppa med granskott

@SCANDBIO

Följ Scandbio på Facebook och Instagram för mer inspiration.

Följ Scandbio på Facebook