Pellets i småsäck

När du köper pellets i småsäck väljer du hur många pallar du vill ha. Vi har säckar på 16 kilo med leverans inom fem arbetsdagar vid beställning mellan 1 okt och 30 april. Pallen väger 832 kg och innehåller 52 säckar.

Från 2 080 kr/pall. Handla pellets i småsäck

Pellets i storsäck

När du köper pellets i storsäck väljer du det antal storsäckar du vill ha. Våra storsäckar väger 650 kg med leverans inom fem arbetsdagar vid beställning mellan 1 okt och 30 april.

Från 1 763 kr/storsäck. Handla pellets i storsäck

Pellets i bulk

När du köper pellets i bulk väljer du hur många ton du vill ha. Levereras till dig med bulkbil inom inom fem arbetsdagar vid beställning mellan 1 okt och 30 april. Lägsta beställningsvolym är 1,5 ton.

Från 2 300 kr/ton. Handla pellets i bulk

Hur fungerar det med pellets i bulk?

Har du som pelletskund investerat i ett bulkförråd blir det både billigare och bekvämare att få din pelletsleverans. När bilen kommer blåser vi in pellets i ditt förråd med luft. Filmen visar dig steg för steg hur en bulkleverans fungerar.

4 fördelar med Scandbios pellets

 • Snabb leverans.

  Leveranstiden är inom fem arbetsdagar, vad du än köper av oss mellan 1 oktober och 30 april. Övriga datum är leveranstiden inom tio dagar. Tack vare våra sju fabriker erbjuder vi dig alltid 100 % lagergaranti, var du än bor mellan Ystad och Sundsvall.

 • Sotarna gillar.

  Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund rekommenderar vår pellets eftersom kvaliteten är ovanligt hög och jämn. Detta är till nytta både för den som eldar och för alla sotare som värnar om värmesystemens effektivitet och bostädernas säkerhet.

 • Hög kvalitet

  Pellets av hög kvalitet ska ha en låg fukthalt. Vår pellets håller en fukthalt på cirka 6 - 8 %, vilket är ett mycket bra värde. Det är den fukthalt pelletsen har när den levereras till dig och då är energiinnehållet drygt 4,8 kWh/kg och askhalten max 0,5 %. Vår pellets är lite mörkare i färgen än annan pellets, vilket beror på spånets lagrings- och torkprocess. Genom lagringen mörknar spånet samtidigt som det får de egenskaper som krävs för att få en formstabil och hållbar pellets.

 • 100 % förnybar.

  Pellets är en form av trädbränsle som vi hämtar från växtriket genom att pressa samman restprodukter från skogs- och sågverksindustrin, såsom flis och olika typer av spån. Förut var de här restprodukterna dyra att göra sig av med, men vi kom på att de kunde användas för att göra värme och elektricitet. Vi köper bara råvara från ansvarsfulla leverantörer som säkerställer återväxten och är certifierade enligt FSC och PEFC.

Vår pellets

 • Egenskaper Svensk standard
 • Diameter 6 och 8 mm
 • Volymvikt ca 650 kg/m³
 • Energiinnehåll ≥ 4,8 MWh/ton
 • Askhalt ≤ 0,5 viktprocent
 • Hållfasthet ≥ 97,5 %
 • Fukthalt 6-8 viktprocent

Handla pellets online

Besök vår webbshop

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.