ARTIKLAR

Här delar vi med oss av kunskap inom områden som rör det vi är bäst på - förnybar energi! Men du hittar också artiklar här som rör våra produkter och annat vi gillar. Tveka inte att höra av dig om du vill diskutera dina egna förutsättningar med anledning av artiklarna.

Hållbarhet

PROCESSVÄRME KLIMATKLIVET

Omställning med Klimatklivet

PROCESSINDUSTRI

Företag inom svensk processindustri kan få investeringsstöd från Klimatklivet. Syftet med Klimatklivet är att få industrin att utföra åtgärder som snabbar på klimatomställningen och kraftigt minskar utsläppen av växthusgaser. Satsningar på energikonvertering är idag en av de vanligaste orsakerna till att företag ansöker om stöd. Hur fungerar Klimatklivet? Här är svaren.

 

LÄS ARTIKELN

PROCESSVÄRME KLIMATKLIVET EU

Så påverkar förändringar i EU:s utsläppshandel svensk industri

Processindustri

EU:s medlemsstater och Europaparlamentet har enats om förändringar av EU ETS, unionens utsläppshandel. Samtidigt ska CBAM fasas in, den omtalade gränsjusteringsmekanismen. Förändringarna är inte bara dramatiska och ambitiösa, utan också nödvändiga. Vad betyder det i praktiken? Hur påverkar det svensk industri? Vilken roll har pellets i omställningen? Scandbio följer utvecklingen och debatten noggrant. Det här är vad vi vet idag om förändringarna.

 

LÄS ARTIKELN

PROCESSVÄRME KLIMATKLIVET

Vilket biobränsle passar bäst för processindustri?

Processindustri

En ökad användning av biobränslen är centralt för att Sverige ska nå klimatmålen. Biobränslen är inte den enda lösningen för processindustrin, men de spelar en viktig roll i klimatomställningen för industrin och samhället. Vad är det för skillnader mellan olika biobränslen? Vilka fördelar och nackdelar har respektive bränsle? Scandbio har svaren.

 

LÄS ARTIKELN

PROCESSVÄRME KLIMATKLIVET

Så byter du energikälla - steg för steg

Processindustri

För att få ut mest av din investering finns det en rad saker att fundera lite extra på. Vi presenterar fem steg som vi rekommenderar att du har lite extra koll på om du står inför ett byte av energikälla. Hur ska man tänka när man väljer leverantör? Hur ska man placera sina silos? Finns det andra fallgropar på vägen?

 

LÄS ARTIKELN

PROCESSVÄRME KLIMATKLIVET

Så tänker våra kunder om fossilfri processvärme

Processindustri

Varför ställer allt fler industrier om till pellets? Vilka fördelar har pellets för industrin? Hur tänker företag i omställningen? Svaren på dessa frågor är både breda och smala. Framför allt rör svaren oftast ekonomin och miljön, oavsett bransch och vilka processer man har. Få en inblick i hur några av våra industrikunder tänkte när valet föll på pellets från Scandbio.

 

LÄS ARTIKELN

Stallpellets

Stallpellets

Så här använder du stallpellets

Stall

Scandbios stallpellets är en helt naturlig produkt som lämpar sig väl till boxar för hästar och andra djur. Den tillverkas av torrt kutterspån (hyvelspån) som mals ner och pelleteras utan tillsatser. Resultatet blir en mjuk och lättmockad stallpellets med hög uppsugningsförmåga.

 

LÄS ARTIKELN

Vill du veta mer? Hör av dig!