Scandbio stallpellets är mjukt och skönt och ger minimalt med damm.

Stallpellets

Stallpellets. Lätt att hantera. Lätt att kratta ut. Mindre spån på gödselstacken. Lättmockat, ljust och fräscht. Mindre damm. Listan på fördelar är lång. Testa själv!

Stallpellets av renaste kutterspån

01Mindre damm

Pelletsen dammsugs under tillverkningen.

 

02Lätt att kratta ut

Spånet faller lätt isär och fastnar inte i krattan.

 

03Mindre spån på gödselstacken

Avfallet minskar både i volym och vikt.

Scandbio stallpellets

Scandbio stallpellets är en 100 % naturlig produkt gjord på kutterspån från svenska hyvlerier, helt utan tillsatser. Vår pellets skapar ljusa fräscha och dammfria stallmiljöer där både hästar och människor mår bra. Lätt att använda, lagra och att tycka om.

Beställ stallpellets i småsäck i vår webbshop för leverans direkt till stallet. Smidigt och bekvämt!

Spara på det viktiga

Med Scandbio stallpellets sparar du tid, utrymme och pengar. Jämfört med en kutterspånbal, så är en säck på 14 kg betydligt enklare att lyfta och smidigare att lagra. I genomsnitt går det åt 1,3 pall stallpellets per år och hästbox jämfört med 2,5 pall kutterspån i bal. Enligt SLU är det en besparing på 1,4 kg per dag. Dessutom minimerar du andelen spån som hamnar på gödselstacken, ca. 45 % mindre. Du behöver inte heller tömma gödselstacken lika frekvent. Gödslet blir rent och fint utan spån, redo att spridas på åkrarna. På köpet hjälper du miljön på traven eftersom det blir mer volymvikt och mindre utsläpp per leverans.

Använd alltid stallpellets

Det finns en vanlig missuppfattning att stallpellets är samma sak som värmepellets. Stallpellets är gjorda för att falla isär så fort som möjligt medan värmepellets ska hålla ihop så länge som möjligt vid förbränning. Vår stallpellets är också ljusare då de innehåller en minimal andel furu, vilket betyder att hästar inte utsätts för eterisk olja i form av terpener. Stallpellets är betydligt enklare att lösa upp eftersom gran har en högre absorptionsförmåga. Det ger i sin tur en torrare bädd med mindre ammonikavgång.

Frågor om stallpellets?

Du är alltid välkommen att kontakta oss!