Scandbio värmepellets för ett varmt och skönt inomhusklimat.

Värmepellets

Värmepellets. Rätt och slätt. En del nöjer sig med det, men inte du - eller hur? Pellets är mer än så. Ett naturligt bränsle som hjälper till att minska vårt fossil- och elberoende.

Värmepellets sedan 1984

01100% naturligt

Renodlad energi från svensk skog.

 

02Tillvaratagen rest

Vi tar hand om resterna från svenska sågverk.

 

03Jämn energi

Tuffa kvalitetskrav ger bättre förbränning.

Scandbio värmepellets

 

Genom att värma ditt hus med pellets från Scandbio tar du ett bra beslut för plånboken och miljön. Det är en naturlig energikälla, tillverkad av rent såg- och kutterspån från svenska sågverk och hyvlerier. Scandbio förädlar det som blir över från hållbart skogsbruk, restprodukterna, så att du kan bo och leva smartare.

 

Beställ värmepellets i småsäck eller bulk i vår webbshop för leverans direkt hem till dig. Smidigt och bekvämt!

Varm med gott samvete

Pellets är förstås inte lösningen på alla klimatproblem, men det är en av många hållbara bidrag till en lösning. Framför allt är det en attraktiv och förnybar energikälla som bygger på det som blir över från lokala sågverk. Den här råvaran är grundförutsättningen för att tillverka alla våra produkter. En av anledningarna till att vi får restprodukter från svenska sågverk är att det byggs mer i trä, något som främjar miljön då det är ett klimatsmartare alternativ jämfört med andra byggmaterial. Resultatet är en framtidssäkrad produkt i litet format som ger lika mycket värme och välbefinnande som energi för pengarna.

Garanterad trygghet

Scandbios mål är att leverera pellets som alltid har samma egenskaper. Det gör att du minimerar brännarens injusteringsbehov. Vi säkerställer kvalitetsnivån genom hela tillverkningsprocessen, från råvara till färdig produkt. Allt övervakas löpande utifrån i förväg bestämda kvalitetskrav med hjälp av standardiserade mätmetoder. På köpet får du vår erfarenhet och kunskap som vi byggt upp under 40 år. Du kan också vara säker på att vi tar ansvar för skogen. Vi köper vår restprodukt från leverantörer som jobbar för att främja ett mer hållbart skogsbruk. Samtliga våra fabriker är certifierade för att hantera spårbara och mer hållbara råvaror och produkter och Scandbio som bolag är certifierat enligt ISO 9001 och 14001.

Frågor om pellets?

Du är alltid välkommen att kontakta oss!

Villavärme Pelletskamin

En energismart familj

Familjen heikkinen

Familjen Heikkinen bor sedan några år tillbaka i ett villaområde i Barnarp, strax söder om Jönköping. Den nybyggda villan värms upp med fjärrvärme men de saknade en levande värmekälla, och efter lite letande föll valet på en skorstenslös pelletskamin.

 

LÄS ARTIKELN

vila vid pelletskamin

Villavärme Pelletskamin

Värme med dubbel effekt

Familjen FALEMO

Sedan 2016 bor Ewa och Börje Falemo i ett ombyggt fårhus mitt i Falbygden i Västergötland. Deras hem är speciellt på många sätt och tillsammans har de skapat ett nytt hem, där varje detalj är noggrant uttänkt och genomarbetad. Att valet föll på en pelletskamin har i Falemos fall en enkel förklaring – och här har husets förutsättningar spelat in.

 

LÄS ARTIKELN

familj med pelletsvärme

Villavärme Pelletskamin Stallpellets

Ett naturligt val för hela familjen

Familjen BERGMAN

– När vi flyttade hit ville vi se till att ha en pålitlig och lätthanterlig värmekälla och valet föll snart på pellets. Det passar både huset, oss, vår livsstil och vår syn på miljön bra, menar William. Sedan blev det ett enkelt val att börja med stallpellets till hönsen, och på den vägen är det. Nu använder vi det till vår minsta katt också.

 

LÄS ARTIKELN