Scandbio är skandinaviens största företag inom fasta förädlade trädbränslen och ett helägt dotterbolag i Lantmännen-koncernen.

OM SCANDBIO

Vi är en ledande aktör i omställningen till ett hållbart samhälle genom att utveckla lokala biobaserade restprodukter till klimatsmarta energi- och insatsvaror för kunder i norra Europa.

En stark vision visar vägen

01Medarbetare

Vi är 130 samarbetare. Var och en expert inom sitt område.

 

02Omsättning

Scandbio omsätter 1 300 000 000 kr årligen

 

03Produktionsanläggningar

Fem fabriker i Sverige. En i Lettland.

 

04Kapacitet

Vi har en produktionskapacitet på 575 000 ton förnybar energi.

 

05Fjärrvärme

I Norberg och Ulricehamn produceras 75 GWh fjärrvärme årligen.

 

Renodlad energi

När du ställer om till pellets med Scandbio, så väljer du inte bara 100% förnybar och fossilfri energi, du väljer också ren affärsnytta. Något som gör att du kan lägga din energi på saker som produktivitet eller innovation. Framför allt får du en förstärkt förmåga att nå dina miljömål och kraftigt minska ditt koldioxidavtryck. Dessutom kan du vara säker att omställningen sker med hjälp av våra dedikerade experter och 5 svenska fabriker i ryggen. Det som ser ut som pressat spån är i själva verket en möjliggörare för människor och miljö, en naturlig kraft som driver samhället framåt och gör faktisk skillnad. Vi ger dig styrkan att vara bättre, själva bränslet på vägen till en enklare och ljusare tillvaro. Det är energi till och för industrin i vår renaste form.

Vi lovar mer än pellets

 

Med oss ska du känna dig trygg. Vi lovar pålitliga leveranser av produkter med en jämn och hög kvalitet. Vi kommer aldrig att äventyra hållbarheten i ekosystemet, miljö, fabriker, produktion eller affärer. Och vi finns alltid nära till hands när du behöver oss. Dessutom strävar vi efter att alltid vara proaktiva och alltid ligga i framkant eller steget före.

Jobba hos oss

På Scandbio arbetar kundtjänstmedarbetare, säljare, ekonomer, produktionsmedarbetare, tekniker, logistiker, inköpare, planerare, produktutvecklare, produktionsutvecklare och personer med ansvar för HR och IT. Samarbetare med gedigna specialistkunskaper. Välkommen du också!

När vi har lediga tjänster hittar du dem om du följer länken här. Men du får gärna skicka en spontanansökan så har vi dig i åtanke när det dyker upp nåt. Kontaktuppgifter hittar du också i länken.

 

JOBBA PÅ SCANDBIO

Miljöarbete 24/7

Vi arbetar för att kunna vara en klimatpositiv verksamhet år 2030. Resan dit är lång, men vi är på god väg.

Ett exempel som gynnar dig som kund, är att vi redan har beräknat våra produkters klimatpåverkan enligt Greenhouse Gas Protocol (GGP), så du kan använda verklig data istället för det (mycket) högre branschsnittet i ditt eget hållbarhetsarbete. Hör av dig så hjälper vi dig vidare!

 

VÅRT MILJÖARBETE

Pelletstillverkning - en naturvetenskap

Våra produkter tillverkas av sågspån som blir en restprodukt när sågverk sågar plank och bräder. Vi torkar bort vatten, maler, komprimerar och testar. Om och om igen.

Inget onaturligt tillsätts. Det är träets eget lim, lignin, som formar pelletsen när sågspånet utsätts för värme och tryck. Att vi hållit på sedan 1984 gör att vi vågar påstå att vi kan pellets ganska bra.

 

PELLETSPRODUKTION

Hör gärna av dig om du har frågor om oss

eller om pellets i största allmänhet!