Våra fabriker

Scandbios produkter tillverkas i sju egna fabriker. Därför vet vi exakt vad produkterna innehåller samt att kvaliteten alltid är så hög som möjligt. Vårt trädbränsle kommer från de svenska skogarna, genom att vi tar tillvara på skogs- och sågindustrins restprodukter av gran och fur. I fabrikerna förädlas det till en 100 % förnybar energiform. Tillverkningen i samtliga fabriker är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Norberg

Norberg/Insjön tillverkar pellets i bulk och säck, briketter, pulver, ströpellets och färdigvärme. I dag tillverkas ca 130 000 ton pellets/år i fem pelletspressar samt en leverans på 24 GWh spillvärme.

Scandbio Norberg
Spännarhyttans industriområde 17
738 92 Norberg

Fabrikschef är Peter Franklin


Ulricehamn

Ulricehamn tillverkar pellets i bulk och säck, träpulver och levererar fjärrvärme. I dag tillverkas ca 85 000 ton pellets/år i tre pelletspressar samt en leverans på 55 GWh färdig värme per år.

Scandbio Ulricehamn
Industrivägen 4
523 90 Ulricehamn

Fabrikschef är Hans Persson

Malmbäck

Malmbäck tillverkar pellets i bulk, briketter och träpulver.  Idag tillverkas ca 90 000 ton pellets/år i tre pelletspressar.

Scandbio Malmbäck
Timmervägen
570 21 Malmbäck

Fabrikschef är Kjell Skiöld

Vaggeryd

Vaggeryd tillverkar pellets i bulk och säck. Idag tillverkas ca 115 000 ton pellets/år i fem pelletspressar.

Scandbio Vaggeryd
Munksjögatan 14
(Götafors industriområde)
567 33 Vaggeryd

Fabrikschef är Kjell Skiöld

Främlingshem

Främlingshem tillverkar pellets i bulk. I dag tillverkar fabriken ca 65 000 ton pellets/år i två pelletspressar.

Scandbio Främlingshem
Hedesundavägen 235
818 91 Valbo

Fabrikschef är Peter Franklin

Forsnäs

Forsnäs (även kallad Kammarp) tillverkar pellets i bulk och säck. I dag tillverkar fabriken ca 85 000 ton pellets/år i tre pelletspressar.

Scandbio Forsnäs
Kammarp Pelletsfabriken 1
570 62 Ydre

Fabrikschef är Tommy Axelsson

SBE Latvia Ltd, Lettland

I Lettland drivs Scandbios verksamhet i ett helägt dotterbolag, SBE Latvia Ltd. Verksamheten startade 1998 med pelletsproduktion i Talsi och i dag produceras ca 80 000 ton pellets/år. Huvuddelen av produktionens exporteras till länder inom EU.

Kontaktperson är Māris Ziediņš

Vi lovar mer än pellets

Med Scandbio kan du känna dig trygg som kund. Vi utlovar pålitliga leveranser av produkter med en jämn och hög kvalitet. Vi kommer aldrig att äventyra hållbarheten i ekosystem, miljö, fabriker, produktion eller affärer. Vi finns alltid nära när du behöver oss och vi lovar att vara proaktiva och försöka förutse saker som kommer ske snarare än reagera när de sker.

Läs mer om vårt erbjudande