Våra fabriker

Scandbios produkter tillverkas i 6 egna fabriker. Därför vet vi exakt vad produkterna innehåller samt att kvaliteten alltid är så hög som möjligt. Vårt trädbränsle kommer från de svenska skogarna, genom att vi tar tillvara på skogs- och sågindustrins restprodukter av gran och fur. I fabrikerna förädlas det till en 100 % förnybar energiform. Tillverkningen i samtliga fabriker är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Norberg

Norberg tillverkar värmepellets i bulk och säck, pulver, stallpellets och färdigvärme. Produktionskapaciteten är ca 130 000 ton/år. Vår anläggning producerar även 24 GWh färdigvärme per år till Norbergs invånare.

Scandbio Norberg
Spännarhyttans industriområde 17
738 92 Norberg

Fabrikschef är Peter Franklin


Ulricehamn

Ulricehamn tillverkar pellets i bulk och säck, träpulver och levererar fjärrvärme. Produktionskapaciteten är ca 90 000 ton/år. Vår anläggning producerar även 55 GWh färdigvärme per år till Ulricehamns invånare.

Scandbio Ulricehamn
Industrivägen 4
523 90 Ulricehamn

T.f. Fabrikschef är Magnus Kyhlberg

Malmbäck

Malmbäck tillverkar värmepellets i bulk och säck, stallpellets och träpulver.  Produktionskapaciteten är ca 115 000 ton/år.

Scandbio Malmbäck
Timmervägen 5
571 68 Malmbäck

Fabrikschef är Kjell Skiöld

Främlingshem

Främlingshem tillverkar pellets i bulk. Produktionskapaciteten är ca 60 000 ton/år. 

Scandbio Främlingshem
Hedesundavägen 235
818 91 Valbo

Fabrikschef är Peter Franklin

Forsnäs

Forsnäs (även kallad Kammarp) tillverkar pellets i bulk och säck. Produktionskapaciteten är ca 85 000 ton/år.

Scandbio Forsnäs
Kammarp Pelletsfabriken 1
573 76 Ydre

Fabrikschef är Andreas Jacobsson

Talsi

Talsi tillverkar värmepellets i bulk och säck. Produktionskapaciteten är ca 80 000 ton/år.

Scandbio Lettland
Griki
Laucienes pagasts
Talsu novads
LV-3285 Latvia

Kontaktperson är Māris Ziediņš

Vi lovar mer än pellets

Med Scandbio kan du känna dig trygg som kund. Vi utlovar leveranser av produkter med en jämn och hög kvalitet. Vi kommer aldrig att äventyra hållbarheten i ekosystem, miljö, fabriker, produktion eller affärer. Vi finns alltid nära när du behöver oss och vi lovar att vara proaktiva och försöka förutse saker som kommer ske snarare än reagera när de sker.

Läs mer om vårt erbjudande

Scandbio är Sveriges största företag inom fasta förädlade trädbränslen och vi säljer 100% förnybar energi i form av pellets i bulk, pellet på pall, pellets 8 mm, pellets 6 mm och pulver. Våra produkter värmer privata hushåll, ger energi till företag och kommunala- och statliga verksamheter, samt driver produktionen i små och stora industrier. Scandbio saluför också stallpellets. Stallpellets lämpar sig perfekt till boxar för hästar och andra djur.