100% förnybar och fossilfri processenergi med pellets och träpulver.

PROCESSVÄRME

När du ställer om till pellets med Scandbio, så väljer du inte bara 100% förnybar och fossilfri energi, du väljer också ren affärsnytta. Framför allt får du en förstärkt förmåga att nå dina miljömål och kraftigt minska ditt koldioxidavtryck.

Vi hjälper dig nå dina miljömål

01Mätbar klimatpåverkan

Vi redovisar vår klimatpåverkan enligt GGP.

 

02Klimatrapportering

Scandbio rapporterar enligt CSRD/ESRS.

 

03Koll på hållbarhetsbesked

Hållbarhetsbesked ingår alltid i köpet.

 

Bortom pellets och pulver

 

Det som ser ut som pressat spån är i själva verket en möjliggörare för människor och miljö, en naturlig kraft som driver samhället framåt och gör faktisk skillnad. Vi ger dig styrkan att vara bättre, själva bränslet på vägen till en enklare och ljusare tillvaro. Det är energi till och för industrin i vår renaste form. 

Våra säljare hjälper dig gärna.

Spara pengar genom smarta krav

Det kommer att bli allt viktigare att samarbeta med partners som har koll på sin klimatpåverkan. Att kartlägga detta i andra led är både omfattande och tidskrävande och därför kostsamt.

Ställ klimatkrav på dina samarbetspartners! Tveka inte att fråga oss eller utmana oss. Det finns inget vi värdesätter högre än kunder som vet vad de vill ha och ställer hållbarhetskrav. Det utvecklar oss och gynnar klimatet.

 

PRÖVA OSS

Klimatklivet - ett steg i rätt riktning för processindustrin

Företag inom svensk processindustri kan få investeringsstöd från Klimatklivet. Syftet med Klimatklivet är att få industrin att utföra åtgärder som snabbar på klimatomställningen och kraftigt minskar utsläppen av växthusgaser. Satsningar på energikonvertering är idag en av de vanligaste orsakerna till att företag ansöker om stöd. 

Men hur fungerar Klimatklivet? Hur kan uppvärmning av din fastighet, energi till din produktion och din processvärme bli helt fossilfri? Här är svaren. Pellets är en av nycklarna i den gröna omställningen.

 

DET HÄR ÄR KLIMATKLIVET

EU ETS och CBAM - vi reder ut begreppen kring utsläppsrätter och koldioxidtull

EU:s medlemsstater och Europaparlamentet har enats om förändringar av EU ETS, unionens utsläppshandel. Samtidigt ska CBAM fasas in, den omtalade gränsjusteringsmekanismen. Förändringarna är inte bara dramatiska och ambitiösa, utan också nödvändiga.

Vad betyder det i praktiken? Hur påverkar det svensk industri? Vilken roll har pellets i omställningen? Scandbio följer utvecklingen och debatten noggrant. Läs mer om vad vi vet idag om förändringarna.

 

MER OM ETS OCH CBAM HÄR

Våra säljare hjälper dig gärna.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

PROCESSVÄRME TRÄPULVER

Grön asfalt

NCC

Bygg- och fastighetsföretaget NCC har ett stort, övergripande mål: att bli hundra procent CO2-neutrala. Det område som står för störst påverkan är idag Asfalt men här har man nu styrt in på en grönare väg, med teknisk utveckling, smarta idéer – och Scandbio Pellets.

 

LÄS ARTIKELN

PROCESSVÄRME

Fossilfri tillverkning av omtyckta livsmedel

orkla

Bland de största användarna av pellets i Sverige finns bland annat betongindustrier, tvätterier, växthus, bryggerier och framför allt livsmedelsindustrier. Livsmedelsproduktion har en stor påverkan på Sveriges förmåga att uppnå klimatmålen. Därmed är det positivt att en aktör som Orkla Foods, en av Sveriges största livsmedelsproducenter, börjar övergå till en helt fossilfri verksamhet. Processvärmen i Orklas anläggning i Kumla kommer från Scandbio.

 

LÄS ARTIKELN

PROCESSVÄRME

Guldet från skogarna

MACKMYRA

Högt upp på en kulle, med utsikt över Gävle och Östersjön åt ena hållet och de vidsträckta skogarna åt andra, står världens mest klimatsmarta whiskydestilleri. Här nyttjas gravitationen för att framställa Sveriges mest kända whisky, och förutom huvudingredienserna korn, vatten och jäst spelar den pelletspanna som står strax intill destilleriet en verkligt viktig roll.

 

LÄS ARTIKELN