När vi möter upp Nellie Berntsson i stallet en tidig morgon är det redan full fart. Hästarna har just ätit frukost och Nellie och hennes mamma Josephine hjälps åt att göra iordning hästarna, mocka, städa och planera dagen. Och trots att det är vilodag både för hästarna och Nellie så är det mycket som ska hinnas med under förmiddagen.


– Jag är aldrig riktigt ledig utan jag jobbar från sju till tio på kvällen, säger Nellie. Jag vet inte när jag sov ut till klockan nio senast; jag har tidiga morgnar varje dag.

Nellie har bloggat sedan hon var nio, gett ut en bok och varit med i TV-programmet Ponnyakuten. Bland annat. Vid det här laget är Nellie lika rutinerad i hästsvängen som i medievärlden. Idag har hon en egen TV-serie och en mycket välbesökt blogg, och genom åren har hon fått smaka på offentlighetens ljus såväl som på dess baksida.


– Jag tror att utåt så kan det nog se ut som att jag lever ett väldigt härligt, glassigt och flådigt liv. Men om man hänger med mig under en dag så märker man att det är tungt och att jobbet tar mycket tid. Jag rider fyra hästar och tränar hårt: mockar, bär tunga hinkar och lägger in nya säckar med Scandbio stallpellets, och fixar mat till hästarna.

Nellies stora mål är att någon gång få tävla på ett OS. Och det är något hon också ser sig kunna göra. Någon gång. Något år. För att nå sitt mål har Nellie en tydlig plan. Att se till att omge sig av ett bra team, och att lägga ned mycket tid, engagemang och arbete.

– Jag har fullt upp hela dagarna och därför försöker jag hela tiden vara så effektiv som möjligt, och hitta smarta saker som förenklar. Stallpellets är en sån sak. Det är bara ett par moment, och det gör jobbet i stallet så mycket enklare. Dessutom blir det fräscht och ljust i boxarna, vilket ju är bra för både hästarna och mig.

Vi närmar oss lunchtid och vi följer med Nellie hem till villan där hon bor tillsammans med mamma Josephine, pappa Antonio och lillasyster Smilla. Nellie äter lunch och sköter samtidigt sina många sociala kanaler.

– När jag är hemma är det fullt fokus på sociala medier och jag blir en offentlig person igen. Jag svarar på frågor, uppdaterar bloggen, lägger ut inlägg och händelser. Förbereder texter som ska läggas in senare och redigerar bilder. Det får aldrig vara tyst i mitt flöde, utan jag vill hela tiden att det ska hända något för mina följare, säger hon.

Efter lunch, ett par telefonsamtal och några uppdateringar i sociala medier åker Nellie tillbaka till stallet för att jobba vidare med hästarna.

– Att vara offentlig på det sätt som jag är kan ta ganska mycket på en mentalt. Att alltid vara tillgänglig, och att jag får väldigt mycket frågor som jag känner att jag måste besvara. Men jag har hittat en bra balans i det hela och jag gillar båda lika mycket. Jag trivs lika bra i stallet som på sociala medier. Men kanske att jag är en procent mer hästtjej ändå.

Dagen börjar lida mot sitt slut och det är dags för oss från Scandbio att åka. När vi lämnar Nellie är det sen kväll, och hon ska just publicerar dagens sista blogginlägg.

Stallpellets i premiumklass

Scandbios egna Stallpellets ger alla förutsättningar för en stallmiljö där både häst och människa trivs.

Läs mer om stallpellets från Scandbio