Scandbios stallpellets är en 100 % naturlig produkt som är framtaget för att användas som underlag för hästar. Men lämpar sig också perfekt till höns och andra djur. Den tillverkas av torrt kutterspån som mals ner utan att några onaturliga ämnen tillsätts, och resultatet blir en mjuk och lättmockad bädd av premiumkvalitet och med hög uppsugningsförmåga.

Få saker överträffar att gå ut i hönshuset och hämta in färska ägg från sina egna höns. Som tack är det en fin gest att se till att hönsen har det så bra som möjligt i sin hemvist. Med stallpellets – som dessutom är bra för miljön – får hönsen en mjuk och trivsam bädd i hönshuset. Det ger ett mjukt underlag som dammar mindre och är enkelt att hålla rent. Stallpellets kan med fördel också användas till andra smådjur, som kaniner till exempel.

Så här använder du Scandibo stallpellets i hönshuset:

 

1. Vattna

Börja med att fyll en skottkärra med stallpellets, och vattna så att pelletsen sväller och faller isär. Beräkna 4–10 liter vatten per säck och använd gärna ljummet vatten: då faller den isär snabbare. 

2. Sprid ut

Efter ungefär 15 minuter har stallpelletsen fallit isär. Töm skottkärran i hönshuset, och använd en grep eller skyffel för att sprida ut stallpelletsen som nu har blivit till spån. Vattna ytterligare lite till om det behövs.

3.Fördela

Till ett hönshus på 10 kvadratmeter går det åt ungefär 6–8 säckar. Fördela allt spån jämnt över hela ytan.

 

Lättmockat

Efter att du har mockat, fyll på med ny stallpellets om det behövs, och vattna beroende på hur fuktig bädden är. Normal åtgång är 0,5–2 säckar per vecka.

Handla Scandbio Stallpellets till hönsen

köp stallpellets till hönshuset i vår webbshop

 

Du kan även kontakta vår kundtjänst på 020 - 418 419.