Till vardags jobbar Emelie von Essens med att träna och utbilda unghästar till att förhoppningsvis nå högsta nivå inom hoppning. Här ger hon två enkla tips på hur du tar hoppningen vidare.

På en gård strax utanför Jönköping bor Emelie von Essen. Till vardags utbildar hon unghästar i hoppning från att de är runt fyra år. Hon tränar dem till de är runt 6–7 år, då de förhoppningsvis går vidare till en toppryttare.

– Jag blir stolt över mina hästar när de presterar bra och ryttarna vill – och kan rida riktigt högt på dem. Det som är viktigast för mig är att djur måste få vara djur. Även om de är väldigt värdefulla så måste de få vara ute hela dagarna, få bra foder. Och självklart stå rent och fräscht, och att det är helt dammfritt i stallet.

Emelie tränar också ryttare som vill utvecklas i sin hoppning, och hennes filosofi är att hästen ska vara hållbar, positiv och lätt att rida. Här är två träningstips för dig och din häst.

Träningstips nr 1: Bomövningar

– Oavsett hur stora hinder du planerar att hoppa i framtiden är det viktigt att hästen är avspänd och lättreglerad. Det gör jag med bomövningar där jag hoppar väldigt ofta och lågt, istället för att hoppa stort och sällan.

Jag tycker det är viktigt att upprepa. För om detta sitter, och om man jobbar med det hela tiden så kommer man också kunna hoppa stora hinder. Så jag tycker att oavsett vilken nivå man är på, så är det en väldigt bra övning.

Träningstips nr 2: Serier

– Serier är väldigt bra, särskilt för hästen. Jag har gärna lite, lite för kort distans mellan hindren. Det gör att hästen komprimerar sig och blir lite mindre spänstig. Jag brukar börja väldigt lågt så att hästen hoppar igenom i en följd, och sedan kan man vidga övningen och lägga till ytterligare hinder. Jag tycker tre hinder är en bra början.

 Lycka till!

En mjuk och lättmockad Stallpellets

Scandbio stallpellets är mjuk och lättmockad. Den dammar betydligt mindre än många andra strömedel och är en 100 % naturlig produkt som lämpar sig perfekt till boxar för hästar och andra djur. Den tillverkas av torrt kutterspån från gran som mals ner utan att några onaturliga ämnen tillsätts.

Vad kostar Scandbio Stallpellets?
En pall med 60 säckar kostar från 2142 kr. 

Hur mycket Stallpellets går det åt?
En pall med Scandbio Stallpellets räcker till en hästbox för ett helt år.

Vart kan jag köpa Scandbio Stallpellets?
Scandbio Stallpellets går att beställa, via en återförsäljare, i vår webbshop

Handla Scandbio Stallpellets online

köp stallpellets i vår webbshop

 

Du kan även kontakta vår kundtjänst på 020 - 418 419.