Mikaela Alderin–Danielsson har ridit dressyr sedan barnsben, och planerar att fortsätta genom livet. Idag driver hon sitt eget företag där hon tävlar och utbildar dressyrhästar, och är tränare för andra ryttare. Att utmana sig själv – och hästarna – hör till vardagen, och här ger hon tre bra träningstips som tar både dig och din häst framåt. 


Mikaela har vuxit upp i stallet, och har sett dressyrsporten från insidan – genom hela livet. Hon utbildar hästar och tävlar, och är tränare för andra ryttare. En viktig faktor för att utvecklas tillsammans med hästen är att ha en plan med sin ridning, och att inte lämna något åt slumpen. Detsamma gäller hästarnas skötsel.

– Jag är noga med att mina hästar ska få vara just hästar och att de får daglig utevistelse i hage. Att de har en fräsch stallmiljö, där de har bra underlag att stå på i sina boxar. Det är jag otroligt noga med.


Om man vill nå till eliten eller om man vill satsa på sin ridning och sin karriär som tävlingsryttare så är det mycket uppoffringar berättar Mikaela.

– Min ambition är att vara noggrann med varje rörelse på hästen. Och att inte låta den bli halvdan utan istället gör om det momentet. Det är lite det som särskiljer dem i världseliten – de är ju perfektionister ut i fingertopparna. De skulle aldrig lämna något åt slumpen.

 
Här är tre saker som Mikaela tycker är viktiga att tänka på när man rider:

Träningstips nr 1: Rakriktning

Jag tycker det är viktigt att vara noga med, och öva på rakriktningen. Jag rider ofta innanför spåret, istället för på spåret eftersom det då är lätt att hästen nästan lutar sig lite mot väggen och man förlorar kontrollen på yttersidan.

Träningstips nr 2: Hörnpassering

Nyttja hörnen och var noga med hörnpasseringarna. Jag brukar tänka att en hörnpassering är en del av en volt, och därför är det viktigt att du känner att du får eftergift i innersidan och alltid lägger in en liten halvhalt vid varje hörnpassering.

Träningstips nr 3: Övergångar

Gör mycket övergångar! Jag rider väldigt sällan i en och samma gångart för länge. Det är just för att få hästarna lyhörda på mina hjälper, och jag vill verkligen känna att de är framför skänkeln.

En mjuk och lättmockad Stallpellets

Scandbio stallpellets är mjuk och lättmockad. Den dammar betydligt mindre än många andra strömedel och är en 100 % naturlig produkt som lämpar sig perfekt till boxar för hästar och andra djur. Den tillverkas av torrt kutterspån från gran som mals ner utan att några onaturliga ämnen tillsätts.

Vad kostar Scandbio Stallpellets?
En pall med 60 säckar kostar från 2142 kr. 

Hur mycket Stallpellets går det åt?
En pall med Scandbio Stallpellets räcker till en hästbox för ett helt år.

Vart kan jag köpa Scandbio Stallpellets?
Scandbio Stallpellets går att beställa, via en återförsäljare, i vår webbshop

Handla Scandbio Stallpellets online

köp stallpellets i vår webbshop

 

Du kan även kontakta vår kundtjänst 020 - 418 419.