Det finns en vanlig missuppfattning att stallpellets är samma sak som värmepellets. Stallpellets är gjorda för att falla isär så fort som möjligt medan värmepellets ska hålla ihop så länge som möjligt vid förbränning. Stallpellets är betydligt enklare att lösa upp när det vattnas eftersom den har en högre absorptionsförmåga. Det ger i sin tur en torrare bädd med mindre ammoniakavgång.

Scandbio stallpellets skapar ljusa, fräscha och dammfria stallmiljöer där både hästar och människor mår bra. Lätt att använda, lagra och att tycka om.

Filmen nedan visar skillnaden på hur STALLPELLETS och VÄRMEPELLETS löser upp sig när vi tillsätter vatten.

Filmen visar på ett tydligt sätt att stallpellets är enklare att lösa upp till fluffigt spån som ger en fast och ljus bädd i hästboxen. Anledningen är att Scandbio stallpellets har en högre absorptionsförmåga än vanlig bränslepellets.

Fördelar med Stallpellets

 • Dammfri produkt

  Efter att stallpelletsen vattnats blir den mjuk, faller isär till
  finfördelat spån. Jämfört med många andra strömedel dammar Scandbio stallpellets betydligt mindre eftersom den vattnas, vilket påverkar hela stallmiljön. I vår produktionsprocess jobbar vi också med ett flertal dammreducerande åtgärder för att säkerställa en dammfri produkt.

 • Hög uppsugningsförmåga

  Efter att du vattnat upp stallpelletsen blir den mjuk och får en mycket hög uppsugningsförmåga. Boxen blir också mjuk och lättmockad. Varje säck kräver ungefär 5-7 liter vatten och säcken sväller 3ggr sin volym efter att du vattnat upp säcken.

 • Sparar tid och plats

  Med Scandbio stallpellets sparar du tid, utrymme och pengar. Jämfört med en bal kutterspån, så är en säck stallpellets på 14 kg betydligt enklare att lyfta och smidigare att lagra. I genomsnitt går det åt 1,3 pall Scandbio stallpellets per år och hästbox jämfört med 2,5 pall traditionellt bal av kutterspån. Enligt SLU är det en besparing på 1,4 kg per dag.

 • Minskar gödselstacken

  I genomsnitt går det åt 1,3 pall stallpellets per år och hästbox jämfört med 2,5 pall traditionellt kutterspån. Enligt SLU är det en besparing på 1,4 kg per dag. Dessutom minimerar du andelen spån som hamnar på gödselstacken, ca 45% mindre. Du behöver inte tömma gödselstacken lika frekvent. På köpet hjälper du miljön på traven eftersom det blir mer volymvikt och mindre utsläpp per leverans.

 • 100% Naturligt

  Scandbio stallpellets är en 100% naturlig produkt gjord på restprodukten svenskt kutterspån från hållbart skogsbruk, helt utan tillsatser.

 • Snabba och säkra leveranser

  Scandbio har snabba leveranser från Sundsvall i norr till Skåne i söder. Beställer du min 2 pallar levereras dessa fraktfritt hem till dig. Chauffören lossar dina pallar på den plats du själv önskar. Vi erbjuder också säkra betallösningar som passar dig via Klarna.

   

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan (skriv in din fullständiga postadress i meddelandefältet i formuläret) så skickar vi en liten provpåse Scandbio stallpellets och Scandbio värmepellets. Du fyller lite vatten direkt i påsarna och återförsluter påsarna under tiden pelletsen löses upp. Sen öppnar du påsarna för att känna, lukta och se skillnaden på produkterna.