Så här fungerar nivåvakten

Vår Nivåvakt har full bevakning och sköter varje beställning, avrop och leverans utan att du behöver göra någonting. Genom den webbaserade tjänsten kan du se aktuell nivå, statistik och prognoser samt om leverans är på väg.

Det börjar ta slut på pellets i silon. Nivåvakten märker det direkt och skickar en signal …

... till ordermottagningen. Här registreras uppgifterna och nu kontaktas …

... transportören som direkt åker och fyller på silon med pellets.

Under tiden har verksamheten pågått som vanligt och ingen har märkt något. Smidigt va?

3 FÖRDELAR

  1. TRYGGT

    Personalen kan känna sig trygg och behöver aldrig oroa sig för att det ska gå tomt på pellets. Vi tar det fulla ansvaret för att ni alltid har pellets i era lager.

  2. EKONOMISKT

    Ni sparar personalkostnader, slipper dyra akutleveranser och extrakostnader för backup-bränsle.

  3. FLEXIBELT

    Nivåvakten är webbaserad och går att sköta från hemmet, fabriken eller mobilen. Du bestämmer utifrån vad som passar dig och din verksamhet bäst.

Nu behöver vi inte längre räkna ut och planera när bränsle ska leverans, speciellt vid långhelger och semesterperioder. Det känns tryggt. Bengt Nilsson, Kvänum Energi.

ENKELT HELT ENKELT.

Nivåvakten är en innovation från Scandbio som placeras på pelletsanläggningarna hos våra företagskunder.  Nivåvakten mäter pelletsnivån med hjälp av ultraljud eller radar och skickar automatiskt informationen vidare till den webbaserade tjänsten. Avläsningarna sker flera gånger per dygn. Syftet med avläsningarna är att få fram en prognos som möter det kommande behovet, baserat på årstider och temperatur. Dessutom innehåller systemet en kalender där vi kan kommunicera kring händelser som snöröjning och planerade driftstopp. Alla följesedlar finns sparade i en kalender. Och därigenom kan båda parter alltid ha aktuell information om silon. I kalendern kan du också se tidigare leveranser, sammanställning av leveranser per månad och lagersaldo i slutet av månaden.

Kundcase

Trygg energi med rätt nivå

Se hur den innovativa Nivåvakten från Scandbio förändrade hela processen för Kvänum Energi och deras kunder.

Se filmen

Är du intresserad av vår Nivåvakt? Vi hjälper dig!

Kontakta våra säljare