Så här fungerar nivåvakten

Vår Nivåvakt har full bevakning och sköter varje beställning och leverans utan att du behöver göra någonting. Genom den webbaserade tjänsten kan du se aktuell nivå i din pelletssilo, leverans- och förbrukningsstatistik.

Det börjar ta slut på pellets i silon. Nivåvakten märker det direkt och skickar en signal …

... till ordermottagningen. Här registreras uppgifterna och nu kontaktas …

... transportören som direkt åker och fyller på silon med pellets.

Under tiden har verksamheten pågått som vanligt och ingen har märkt något. Smidigt va?

Fördelar med nivåvakt

 1. TRYGGT

  Personalen kan känna sig trygg och behöver aldrig oroa sig för att det ska gå tomt på pellets. 

 2. EKONOMISKT

  Ni sparar personalkostnader, slipper dyra akutleveranser och tomkörningar.

 3. FLEXIBELT

  Nivåvakten är webbaserad och går att sköta från hemmet, fabriken eller mobilen. Du bestämmer utifrån vad som passar dig och din verksamhet bäst.

 4. Hållbart

  Mindre miljöpåverkan med bättre transportplanering.

 5. Bekvämt

  Alltid aktuell information om pelletsnivån.

Gör livet enklare med nivåvakt

Scandbios nivåvakt monteras i toppen av din silo och läser av din pelletsnivå med hjälp av en laser. Avläsningarna görs flera gånger varje dygn. Larmnivån bestämmer du själv tillsammans med Scandbio. Den avgör när din silo ska bli påfylld. Nivåvakten skickar då en signal till vår ordermottagning. Därefter kommer en lastbil ut till dig och fyller på din silo. Det är inte svårare än så. Naturligt och smidigt på samma gång.

Är du intresserad av vår Nivåvakt?

Kontakta vår kundtjänst

 

Scandbio ser till så att du alltid har 100% naturlig pellets från hållbart skogsbruk och rätt nivå i din silo. Hållbart för både planeten och din ekonomi. Hör av dig, så hjälper vi dig.

Håll koll, men bara om du vill

Vi har ett samarbete med silotillverkaren Mafa. Det är deras hårdvara som installeras i din silo. En hårdvara som du själv äger. Med hjälp av Mafas webbtjänst, Mafa Connect, kan du hålla koll på aktuell nivå och statistik. Systemet är självgående. Luta dig tillbaka och låt Scandbio hjälpa dig.

Kundcase

Trygg energi med rätt nivå

Se hur den innovativa Nivåvakten från Scandbio förändrade hela processen för Kvänum Energi och deras kunder.

läs mer

GODA SAMARBETEN SOM BÄR FRUKT

Scandbios nivåvakt är en mycket bra lösning och med hjälp av den har vi automatisk påfyllning av vår pellestssilo. Det sköter sig självt!

Läs mer

Få kontroll på nivån i din pelletssilo med MAFA Connect

MAFA Connect är en komplett internetbaserad lösning för nivåkontroll i din pelletssilo. MAFA Connect sköter bevakningen av pelletsnivån i silon och skickar mätvärdena till din mobil eller dator. Du slipper den manuella kontrollen och minimerar risken för en tom pelletssilo.

 

Läs mer om MAFA Connect

Nu behöver vi inte längre räkna ut och planera när bränsle ska leverans, speciellt vid långhelger och semesterperioder. Det känns tryggt. Bengt Nilsson, Kvänum Energi.