Klimatklivet - Ett steg i rätt riktning för processindustrin

Företag inom svensk processindustri kan få investeringsstöd från Klimatklivet. Syftet med Klimatklivet är att få industrin att utföra åtgärder som snabbar på klimatomställningen och kraftigt minskar utsläppen av växthusgaser. Satsningar på energikonvertering är idag en av de vanligaste orsakerna till att företag ansöker om stöd. Hur fungerar Klimatklivet? Hur kan uppvärmning av din fastighet, energi till din produktion och din processvärme bli helt fossilfri? Här är svaren. Pellets är en av nycklarna i den gröna omställningen.

LÄS MER OM KLIMATKLIVET

STEG FÖR STEG - SÅ BYTER DU ENERGIKÄLLA I PROCESSINDUSTRI

En konvertering till pellets eller pulver är alltid ett bra beslut, både för din ekonomi och ditt hållbarhetsarbete, oavsett vilka processer du har i din produktion. För att få ut mest av din investering finns det en rad saker att fundera lite extra på. Hur ska man tänka när man väljer leverantör? Hur ska man placera sina silos? Finns det andra fallgropar på vägen? Scandbio hjälper dig hela vägen, så att du får ut mer av både bränslet och samarbetet med oss.

Läs mer

VILKET BIOBRÄNSLE PASSAR BÄST FÖR PROCESSINDUSTRI?

En ökad användning av biobränslen är centralt för att Sverige ska nå klimatmålen. Biobränslen är inte den enda lösningen för processindustrin, men de spelar en viktig roll i klimatomställningen för industrin och samhället. Vad är det för skillnader mellan olika biobränslen? Vilka fördelar och nackdelar har respektive bränsle? Scandbio har svaren.

LÄS MER

FOSSILFRI PROCESSVÄRME FÖR ALLA TYPER AV INDUSTRIER

Varför ställer allt fler industrier om till pellets? Vilka fördelar har pellets för industrin? Hur tänker företag i omställningen? Svaren på dessa frågor är både breda och smala. Framför allt rör svaren oftast ekonomin och miljön, oavsett bransch och vilka processer man har. Få en inblick i hur några av våra industrikunder tänkte när valet föll på pellets från Scandbio.

LÄS MER

Orkla i Kumla värms upp med pellets tack vare Klimatklivet

Eftersom en konvertering till pellets är så pass viktig och central för processvärmen, så råder vi alla våra kunder att tänka igenom valet av pelletspanna och hur logistiken samt hanteringen av pellets ska fungera på plats. Orkla Kumla började i rätt ände och bjöd in Scandbio för diskussion redan i ritningsstadiet.

Läs mer

RENARE TEXTILIER MED RENARE ENERGI

Elis Sverige har gjort ett strategiskt viktigt vägval i sin nya renrumsanläggning i Nyköping, både för sig själva och miljön. Det toppmoderna tvätteriet värms upp med fossilfri värmepellets från Scandbio. Något som bidrar till att Elis minskar sitt koldioxidavtryck och kan nå sina hållbarhetsmål. Scandbio var en dedikerad partner under hela omställningen.

LÄS MER OM ELIS SVERIGE

Svegro hittade värmen i pellets

Svegro är ett svenskt familjeföretag som många känner igen från grönsaksdisken. Deras örter och sallater odlas i ett 55 000 kvadratmeter stort växthus på natursköna Färingsö. För att säkerställa att det alltid finns tillräckligt med värme för odlingen och för att uppvärmningen ska ske på ett hållbart sätt förlitar sig Svegro på pellets samt en nivåvakt från Scandbio.

Läs mer om Svegro

Fossilfri tillverkning med pellets

Dygnet runt, året om, rullar produktionen på pappersbruket Arctic Paper i Grycksbo. Huvudprodukten är grafiskt finpapper, som till största delen går på export till bland annat England, Tyskland och Polen.

För att driva verksamheten använder Arctic Paper pellets från Scandbio. Energin från pelletsen genereras i en ångpanna med kapacitet på 50 MW för biobränslen.

Tidigare användes olja, men 2008 ställde man om till pellets av både miljömässiga och ekonomiska skäl. Scandbio är en av leverantörerna som klarar Arctic Papers högt ställda krav på pelletskvaliteten. Därmed är vi med och skapar hållbara affärer med hjälp av naturlig energi.

Läs mer om Arctic Paper

NCC - grön asfalt

Vi arbetar för att bli ett 100 % hållbart företag. Resan dit är lång, men vi är på god väg.

läs mer

guldet från skogarna

Högt upp på en kulle, med utsikt över Gävle och Östersjön åt ena hållet och de vidsträckta skogarna åt andra, står världens mest klimatsmarta whiskydestilleri. Här nyttjas gravitationen för att framställa Sveriges mest kända whisky, och förutom huvudingredienserna korn, vatten och jäst spelar den pelletspanna som står strax intill destilleriet en verkligt viktig roll.

läs mer

Gör livet enklare med nivåvakt

Scandbios nivåvakt monteras i toppen av din silo och läser av din pelletsnivå med hjälp av en laser. Avläsningarna görs flera gånger varje dygn. Larmnivån bestämmer du själv tillsammans med Scandbio. Den avgör när din silo ska bli påfylld. Nivåvakten skickar då en signal till vår ordermottagning. Därefter kommer en lastbil ut till dig och fyller på din silo. Det är inte svårare än så. Naturligt och smidigt på samma gång.

Läs mer om tjänsten

NY ENERGI FÖR ARLAS MJÖLK


För en livsmedelsproducent är det av stor vikt att arbeta miljövänligt. När Arla i Jönköping ersatte gasol med pellets, innebar det ett viktigt steg i företagets miljösatsning och en stor minskning av koldioxidutsläppet.

läs mer

GODA SAMARBETEN SOM BÄR FRUKT

Scandbios produkter är tillverkade av rent trä som är 100 % förnybart. Det tycker vi är bra. För ur miljösynpunkt är trädbränsle det bästa bränslet som finns i Sverige enligt Naturvårdsverket. Men trädbränsle är inte bara hållbart och bra för miljön, det är även ekonomiskt och tillförlitligt. Det är vi stolta över.

läs mer

TRYGG ENERGI MED RÄTT NIVÅ

Att kontrollera pelletsnivån och göra beställningar när den är låg, har som regel utförts av kunden själv. Den innovativa Nivåvakten från Scandbio förändrade hela processen för Kvänum Energi och deras kunder.

läs mer

våra säljare hjälper dig !

Scandbio är Sveriges största företag inom fasta förädlade trädbränslen och vi säljer 100 % förnybar energi i form av värmepellets och träpulver. Produkterna värmer privata hushåll, ger energi till kommunala och statliga verksamheter, samt driver produktionen i små och stora industrier. Genom att välja miljövänlig energi baserad på bioenergi kan ditt företag enkelt sänka kostnaderna och samtidigt göra en insats för miljön. Låter detta intressant? Kontakta oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa er att uppnå era miljömål. Fyll i formuläret nedan så kontaktar någon av våra säljare dig.