Gör livet enklare med nivåvakt

Scandbios nivåvakt monteras i toppen av din silo och läser av din pelletsnivå med hjälp av en laser. Avläsningarna görs flera gånger varje dygn. Larmnivån bestämmer du själv tillsammans med Scandbio. Den avgör när din silo ska bli påfylld. Nivåvakten skickar då en signal till vår ordermottagning. Därefter kommer en lastbil ut till dig och fyller på din silo. Det är inte svårare än så. Naturligt och smidigt på samma gång.

Läs mer om tjänsten

guldet från skogarna

Högt upp på en kulle, med utsikt över Gävle och Östersjön åt ena hållet och de vidsträckta skogarna åt andra, står världens mest klimatsmarta whiskydestilleri. Här nyttjas gravitationen för att framställa Sveriges mest kända whisky, och förutom huvudingredienserna korn, vatten och jäst spelar den pelletspanna som står strax intill destilleriet en verkligt viktig roll.

läs mer

NCC - grön asfalt

Vi arbetar för att bli ett 100 % hållbart företag. Resan dit är lång, men vi är på god väg.

läs mer

NY ENERGI FÖR ARLAS MJÖLK


För en livsmedelsproducent är det av stor vikt att arbeta miljövänligt. När Arla i Jönköping ersatte gasol med pellets, innebar det ett viktigt steg i företagets miljösatsning och en stor minskning av koldioxidutsläppet.

läs mer

GODA SAMARBETEN SOM BÄR FRUKT

Scandbios produkter är tillverkade av rent trä som är 100 % förnybart. Det tycker vi är bra. För ur miljösynpunkt är trädbränsle det bästa bränslet som finns i Sverige enligt Naturvårdsverket. Men trädbränsle är inte bara hållbart och bra för miljön, det är även ekonomiskt och tillförlitligt. Det är vi stolta över.

läs mer

TRYGG ENERGI MED RÄTT NIVÅ

Att kontrollera pelletsnivån och göra beställningar när den är låg, har som regel utförts av kunden själv. Den innovativa Nivåvakten från Scandbio förändrade hela processen för Kvänum Energi och deras kunder.

läs mer

våra säljare hjälper dig !

Scandbio är Sveriges största företag inom fasta förädlade trädbränslen och vi säljer 100 % förnybar energi i form av värmepellets och träpulver. Produkterna värmer privata hushåll, ger energi till kommunala och statliga verksamheter, samt driver produktionen i små och stora industrier. Genom att välja miljövänlig energi baserad på bioenergi kan ditt företag enkelt sänka kostnaderna och samtidigt göra en insats för miljön. Låter detta intressant? Kontakta oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa er att uppnå era miljömål. Fyll i formuläret nedan så kontaktar någon av våra säljare dig.