Grön asfalt

Bygg- och fastighetsföretaget NCC har ett stort, övergripande mål: att bli hundra procent CO2-neutrala. Det område som står för störst påverkan är idag Asfalt men här har man nu styrt in på en grönare väg, med teknisk utveckling, smarta idéer – och Scandbio Pellets.

Läs mer om grön asfalt

GULDET FRÅN SKOGARNA

Högt upp på en kulle, med utsikt över Gävle och Östersjön åt ena hållet och de vidsträckta skogarna åt andra, står världens mest klimatsmarta whiskydestilleri. Här nyttjas gravitationen för att framställa Sveriges mest kända whisky, och förutom huvudingredienserna korn, vatten och jäst spelar den pelletspanna som står strax intill destilleriet en verkligt viktig roll.

 

GULDET FRÅN SKOGARNA

EN VÄRMEKÄLLA MED DUBBEL EFFEKT

"Vi gillar verkligen känslan man får när man kommer hem efter att ha varit ute och gått i naturen och kanske känner sig lite frusen. Då är det fantastiskt skönt och komma in och känna värmen från pelletskaminen."

EN VÄRMEKÄLLA MED DUBBEL EFFEKT

EN ENERGISMART FAMILJ

Familjen Heikkinen bor sedan några år tillbaka i ett villaområde i Barnarp, strax söder om Jönköping. Den nybyggda villan värms upp med fjärrvärme men de saknade en levande värmekälla, och efter lite letande föll valet på en skorstenslös pelletskamin.
 

 

EN ENERGISMART FAMILJ

GODA SAMARBETEN SOM BÄR FRUKT

Med målet att minska användningen av fossila bränslen skiftade
Kiviks från olja till värmepellets och kunde på så sätt göra
produktionsprocessen mer hållbar.

GODA SAMARBETEN SOM BÄR FRUKT

5 fördelar med pelletskamin

Vi listar fem stora fördelar som du får med en pelletskamin jämfört med en vedkamin.

Läs mer om fördelarna med pelletskamin

Effektiv och trivsam värme med pelletskamin

Värmen från en pelletskamin höjer inte bara trivseln i hemmet – jämfört med en braskamin finns flera fördelar när det gäller flexibilitet och hantering. Det lockade Emil Josefsson att välja pellets till den nybyggda villan i Jönköping.

Så får du trivsam värme med pelletskamin

@scandbio

Du kan följa Scandbio på Facebook och Instagram för kundsupport och tävlingsmoment.

Följ Scandbio på Facebook

Beställ värmepellets

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.