Pelletskaminen har dykt upp som ett populärt alternativ till den traditionella braskaminen. Många som väljer pellets gör det med anledning av den enkla hanteringen, där både den vardagliga användningen och rengöringen sköts snabbt och effektivt. Emil Josefsson är en villaägare som kan intyga det. I sitt nybyggda hus i de västra utkanterna av Jönköping, valde han att installera en pelletskamin.

Smidig påfyllning av pellets.

– Jag förstod att det var ett smidigt sätt att få behaglig trivselvärme och det har fungerat riktigt bra, säger Emil. Kaminens bränsle, pellets från Scandbio, fyller Emil på från ovansidan ner i ett pelletsmagasin. Därifrån fördelas sedan pelletsen automatiskt till brännaren när kaminen är igång.

Snabb och jämn värme i huset.

– Det går snabbt att få en jämn värme, eftersom du kan ställa in önskad temperatur. Jag kan också programmera att kaminen exempelvis ska starta klockan fem på morgonen, så att den är igång när jag vaknar.

 

Rengöring på ett par minuter.

Lika problemfri som själva driften är rengöringen av kaminen. Den aska som bildas av pelletsen städas enkelt bort med jämna mellanrum. – Rengöringen tar bara ett par minuter. Jag lyfter ut askbehållaren, tömmer och dammsuger ur den. Sen är det klart.

 

Ladda ner pellets berättelsen som pdf.

Läs mer

5 fördelar med pelletskamin

Vi listar fem stora fördelar som du får med en pelletskamin jämfört med en vedkamin.

läs om fördelarna med pelletskamin

Handla Scandbio pellets online

köp värmepellets i vår webbshop

 

Du kan även kontakta vår kundtjänst på 020 - 418 419 eller på mejl