1. HÅLLBART

Pellets är ett 100% förnybart trädbränsle som tillverkas av restprodukter från svensk skogsindustri. Det ger god och stabil förbränning med lägre utsläpp av kolväten och partiklar samt mindre mängd aska jämfört med ved eller flis. Att elda med pellets bidrar inte till växthuseffekten eftersom den koldioxid som avges vid förbränningen är samma mängd som det växande trädet en gång tagit upp från luften.

2. SMART

Du styr enkelt pelletskaminen med en fjärrkontroll eller låter den starta automatiskt med hjälp av en termostat som känner av temperaturen. Du kan också välja en starttid – kanske lagom till att du går upp på morgonen eller när du kommer hem från utflykten?

3. SMIDIGT

Pelletskaminen är enkel att sköta och allt du behöver göra är att fylla på pellets och tömma den på aska. Värmepellets köper du i smidiga säckar som du kan förvara antingen inomhus eller utomhus under tak. När det är dags att elda så matar kaminen automatiskt pellets från förrådet till brännarkoppen, och de flesta kaminer kan fyllas på även när de är igång.

4. ENKELT

Att installera en pelletskamin är enkelt, och den kan kopplas till en befintlig eller ny skorsten. Det finns också modeller där skorstenen endast är en liten låda med dragfläkt som sätts på fasaden. Om du har förberett noga så kan pelletskaminen vara installerad och igång på ett par timmar.

5. TRYGGT

En pelletskamin är ett bra komplement till andra värmekällor, och eftersom många modeller kan drivas vidare med ett vanligt bilbatteri så blir det en trygg reserv vid strömavbrott. De flesta pelletskaminer har en fläkt som sprider varmluften ut i rummet, och många modeller kan kopplas till det befintliga vattenburna uppvärmningssystemet.

Handla Scandbio pellets online

Köp värmepellets i vår webbshop

 

Du kan även kontakta vår kundtjänst på 020 - 418 419 eller på mejl