vad är värmepellets ?

Värmepellets är en helt förnybar energikälla som ger värme och välbefinnande. Det är ett trädbränsle som vi på Scandbio tillverkar av restprodukten sågspån eller kutterspån från svensk skogsindustri. Ur restprodukten tillverkar vi på Scandbio en 100% förnybar energiform som är enkel att distribuera, lagra och använda för dig som kund. Du kan elda med pellets i din pelletspanna, pelletskamin eller varför inte i en öppen spis med pelletskorg.

Hur använder jag pellets i en braskamin?

Att elda i braskaminen är ett effektivt sätt att höja mysfaktorn. Men att köpa, kånka runt och förvara ved kan kännas omständligt ibland. Du vet väl om att du istället kan använda en pelletskorg och elda med värmepellets? Det är ett smidigt sätt att elda, skapa trivsam värme och höja stämningen.

hur eldar jag med pellets i en braskamin?

välj hur du vill elda med pellets

Att elda med värmepellets som primär uppvärmning i bostaden fungerar utmärkt. Med enkla medel konverterar du kostnadseffektivt din oljebrännare till en pelletsbrännare. Du får då en pelletsbrännare till ett lågt pris som är långt under de kostnader för primära uppvärmning som kommer med andra lösningar. Du kan också välja värmepellets som sekundär uppvärmningskälla genom att investera i en pelletskamin, eller använda en pelletskorg i din befintliga kamin eller eldstad.

Fördelarna med en pelletskamin

KÖPA VÄRMEPELLETS

Värmepellets hittar du enklast hos någon av våra 400 återförsäljare, eller i vår webbshop. Idag säljs Scandbio värmepellets i pelletsstorlekarna 6 och 8 millimeter. Du kan välja om du vill köpa värmepellets i säck på pall, storsäck eller i bulk. Kostnaden för leverans ingår alltid i priset.

Scandbios återförsäljare